10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 9

Διαδικασία

  1. Μουσκεύουμε τα σύκα στο νερό για 1 νύχτα. Την επομένη τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C. Ρίχνουμε στο μπολ το λάδι και την άχνη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς 9 ατομικά φορμάκια για cup cakes ή αλουμινένια μιας χρήσης και μοιράζουμε εκεί το μείγμα, χωρίς να τα ξεχειλίσουμε (αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης, δεν τα λαδώνουμε).
  5. Σε κάθε φανουροπιτάκι βάζουμε και από 1 λευκό αμύγδαλο. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.

Μυστικά

Αντί να τρίψουμε εμείς τα αμύγδαλα στο μούλτι μπορούμε να βρούμε έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ, συνήθως ως αλεύρι αμυγδάλου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT