10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 9

Διαδικασία

  1. Μουσκεύουμε τα σύκα στο νερό για 1 νύχτα. Την επομένη τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C. Ρίχνουμε στο μπολ το λάδι και την άχνη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς 9 ατομικά φορμάκια για cup cakes ή αλουμινένια μιας χρήσης και μοιράζουμε εκεί το μείγμα, χωρίς να τα ξεχειλίσουμε (αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης, δεν τα λαδώνουμε).
  5. Σε κάθε φανουροπιτάκι βάζουμε και από 1 λευκό αμύγδαλο. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.

Μυστικά

Αντί να τρίψουμε εμείς τα αμύγδαλα στο μούλτι μπορούμε να βρούμε έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ, συνήθως ως αλεύρι αμυγδάλου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 3.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών