10'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 9Διαδικασία
- Μουσκεύουμε τα σύκα στο νερό για 1 νύχτα. Την επομένη τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C. Ρίχνουμε στο μπολ το λάδι και την άχνη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς 9 ατομικά φορμάκια για cup cakes ή αλουμινένια μιας χρήσης και μοιράζουμε εκεί το μείγμα, χωρίς να τα ξεχειλίσουμε (αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης, δεν τα λαδώνουμε).
- Σε κάθε φανουροπιτάκι βάζουμε και από 1 λευκό αμύγδαλο. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
Μυστικά
Αντί να τρίψουμε εμείς τα αμύγδαλα στο μούλτι μπορούμε να βρούμε έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ, συνήθως ως αλεύρι αμυγδάλου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 3.