20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σος
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φαρφάλες με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σουρώνουμε τον τόνο, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε το λάδι του.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τη μισή ποσότητα του τόνου θρυμματίζοντάς τον με τα χέρια μας, τις ελιές, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο μούλτι το λάδι που κρατήσαμε από τις κονσέρβες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο (αν βάλουμε), τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
- «Χτυπάμε» τα υλικά και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σος.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τόνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.