Κρύο ή ζεστό, το πιάτο αυτό είναι το ίδιο νόστιμο. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο τάπερ για το γραφείο.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Σουρώνουμε τον τόνο, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε το λάδι του.
  4. Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τη μισή ποσότητα του τόνου θρυμματίζοντάς τον με τα χέρια μας, τις ελιές, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον άνηθο.
  5. Ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε στο μούλτι το λάδι που κρατήσαμε από τις κονσέρβες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο (αν βάλουμε), τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
  7. «Χτυπάμε» τα υλικά και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σος.
  8. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τόνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών