20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Σουρώνουμε τον τόνο, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε το λάδι του.
  4. Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τη μισή ποσότητα του τόνου θρυμματίζοντάς τον με τα χέρια μας, τις ελιές, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον άνηθο.
  5. Ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε στο μούλτι το λάδι που κρατήσαμε από τις κονσέρβες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο (αν βάλουμε), τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
  7. «Χτυπάμε» τα υλικά και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σος.
  8. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τόνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών