Ολόφρεσκα μύδια, κατευθείαν από την ψαραγορά και ιταλικά, πικάντικα λουκάνικα – τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελληνικά χωριάτικα της επιλογής μας. Μια συνταγή από το θαλασσινό μεζεδοπωλείο «Αιόλου 68» στην Ομόνοια.
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη σαλσίτσια για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε καλά κι αυτά μέχρι να ανοίξουν.
- Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Στο μεταξύ, προβράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το νερό του βρασμού.
- Ρίχνουμε τα προβρασμένα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με τα μύδια και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο από το νερό του βρασμού τους.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε και συμπληρώνουμε σταδιακά με όσο ζεστό νερό χρειαστεί.
- Όταν έχουν γίνει τα ζυμαρικά, θα πρέπει να έχουν μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αλατίζουμε κατά βούληση.
Στο ποτήρι μας: Τι θα λέγατε για ένα ιταλικό Nebbiolo;
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.