ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά με σουτζούκι Καισαρείας καυτερόΜύδια αχνιστά με σουτζούκι Καισαρείας καυτερό Ολόφρεσκα μύδια, κατευθείαν από την ψαραγορά και ιταλικά, πικάντικα λουκάνικα – τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελληνικά χωριάτικα της επιλογής μας. Μια συνταγή από το θαλασσινό μεζεδοπωλείο «Αιόλου 68» στην Ομόνοια.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη σαλσίτσια για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε καλά κι αυτά μέχρι να ανοίξουν.
  3. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  6. Στο μεταξύ, προβράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε το νερό του βρασμού.
  7. Ρίχνουμε τα προβρασμένα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με τα μύδια και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο από το νερό του βρασμού τους.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε και συμπληρώνουμε σταδιακά με όσο ζεστό νερό χρειαστεί.
  9. Όταν έχουν γίνει τα ζυμαρικά, θα πρέπει να έχουν μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα.
  10. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Στο ποτήρι μας: Τι θα λέγατε για ένα ιταλικό Nebbiolo;

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών