ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα λεμονάτη με μάραθο και αγκινάρεςΦασολάδα λεμονάτη με μάραθο και αγκινάρες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
1' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 31'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με πράσα και αρωματικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα.
  4. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  6. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  8. Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών