
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
1'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 31'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με πράσα και αρωματικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.