30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  6. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  7. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
  8. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
  9. Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τον δυόσμο.
  10. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε όση ποσότητα θέλουμε σε μπολ.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών