ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα κλασική στη χύτρα!Φασολάδα κλασική στη χύτρα!
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα με πορτοκάλι, αρχικα σιγοβράζουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, τα φασόλια σε 4-5 φλιτζ. τσαγιού νερό, για 20 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, τον χυμό πορτοκαλιού, το καρότο, το σέλινο, το κυδώνι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τη φασολάδα όπως είναι ή, αν τη θέλουμε πιο χυλωμένη, λιώνουμε στον πολυκόφτη μια ποσότητα φαγητού, όση χωράει στην κουτάλα της σούπας, την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT