ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φάβα με ψητά κρεμμύδιαΦάβα με ψητά κρεμμύδια
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη φάβα

Για την κάππαρη

Διαδικασία

Φάβα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για τα πρώτα 10 λεπτά.
  3. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά η φάβα, να διαλυθούν οι κόκκοι της και να έχει χυλώσει, έχοντας πιει όλο το νερό.
  4. Στο τέλος ανακατεύουμε έντονα για να γίνει πιο κρεμώδης.

Κάππαρη

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να σκεπάσει τα υλικά.
  5. Στραγγίζουμε την κάππαρη και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
  6. Δίνουμε μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε τη φάβα με την κάππαρη.

Μυστικά

Η φάβα μαγειρεύεται με μπόλικο λάδι, κάτι που της δίνει γλύκα και ωραία, κρεμώδη υφή. Τη συνοδεύουμε με μια εξαιρετική ανηθάτη, ξιδάτη σάλτσα κάππαρης, ελαφρώς κοκκινιστή.

Όλα τα υλικά βροντοφωνάζουν Σαντορίνη!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών