15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το τυρί
Για την αρωματική σάλτσα
Για το χωριάτικο ψωμί
Διαδικασία
Για το τυρί
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Αλείφουμε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου με λίγο ελαιόλαδο και στο κέντρο του καθενός βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί.
- Το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη και ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για κάθε κομμάτι τυριού.
- Σκορπίζουμε τις φετούλες σκόρδου, κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα σε πακετάκια και τα βάζουμε πάνω στη σχάρα ή σε ένα ταψάκι, σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Για την αρωματική σάλτσα
- Την ετοιμάζουμε όσο ψήνεται το τυρί
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το μαϊντανό.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Για το τραγανό ψωμί
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Αν τις θέλουμε με σκορδάτο άρωμα, τις τρίβουμε -όσο είναι ακόμη καυτές- με τις κομμένες σκελίδες σκόρδου. Διαφορετικά, όταν κρυώσουν ελαφρώς τις αλείφουμε με την πάστα μαύρης ελιάς.
Για το σερβίρισμα
- Βγάζουμε τα πακετάκια αλουμινόχαρτου από το φούρνο και, όσο είναι ακόμη ζεστά, τα μεταφέρουμε σε 4 πιάτα.
- Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, χωρίς να τα αφαιρέσουμε και μοιράζουμε τη σάλτσα λαχανικών σε κάθε κομμάτι τυριού. Δίπλα βάζουμε από μία φέτα ψωμιού (με σκόρδο ή με πάστα ελιάς) και σερβίρουμε αμέσως.