ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελωμένα κοκκάρια με ξίδι και μπαχαρικάΜελωμένα κοκκάρια με ξίδι και μπαχαρικά
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φέτες κρεμμυδιών στιφάδο αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών και χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά στο μέτριο.
  3. Τις σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανες.
  4. Αν αρχίσουν να κολλάνε, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας το σοτάρισμα το ζητούμενο είναι να μαλακώσουν οι ροδέλες και να ροδίσουν ήπια, χωρίς να καούν και πικρίσουν.
  5. Προσθέτουμε τα κρασιά, το ξύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό και ανακατεύουμε.
  6. Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει και να καραμελώσει ελαφρώς.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις φέτες κρεμμυδιών στιφάδο να κρυώσουν.
  8. Φυλάμε, τις φέτες κρεμμυδιών στιφάδο, σε κλειστό δοχείο, στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών