7'
προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το φιλέτο σολομού σε κρούστα βρώμης ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο.
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με αλατοπίπερο.
- Περνάμε τα φιλέτα σολομού πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αρωματικό μείγμα βρώμης, πιέζοντας από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά.
- Τα βάζουμε σε ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε, χωρίς να τα γυρίσουμε, για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το χυμό γκρέιπφρουτ, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το μέλι.
- Συνοδεύουμε, το σολομό με το ντρέσινγκ και μπρόκολο βραστό ή στον ατμό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 103.