7' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με αλατοπίπερο.
  4. Περνάμε τα φιλέτα σολομού πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αρωματικό μείγμα βρώμης, πιέζοντας από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά.
  5. Τα βάζουμε σε ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε, χωρίς να τα γυρίσουμε, για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν.
  6. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το χυμό γκρέιπφρουτ, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το μέλι.
  7. Συνοδεύουμε, το σολομό με το ντρέσινγκ και μπρόκολο βραστό ή στον ατμό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 103.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών