
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα ζυμαρικά, μαζί με τα παντζάρια και τον αρακά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα ζυμαρικών - λαχανικών σε μέτριο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το κρασί, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το κασέρι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο τυρί με το κουκουνάρι και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.