20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα ζυμαρικά, μαζί με τα παντζάρια και τον αρακά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα ζυμαρικών - λαχανικών σε μέτριο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το κρασί, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το κασέρι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  7. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  8. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο τυρί με το κουκουνάρι και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  9. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών