40' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Για το σιρόπι:

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνουμε το ταψί με ένα πινέλο και στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας. Επαναλαμβάνουμε έως ότου στρώσουμε τα μισά φύλλα. Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας κατά τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε την επιφάνεια και χαράσσουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  2. Για το σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και βράζουμε για 7’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό, με το κρύο σιρόπι, σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών