30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αφαιρούμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες καθώς και το εντεράκι από τη ράχη τους με μια οδοντογλυφίδα.
  2. Βάζουμε κελύφη και κεφάλια σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει άνετα και τα βράζουμε να μείνει 1 φλιτζάνι. Το σουρώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τα σέσκουλα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει να βράσουν 1 λεπτό και να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε.
  4. Κόβουμε τους μίσχους, τους ψιλοκόβουμε και τους αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.
  5. Τυλίγουμε κάθε γαρίδα σε ένα φύλλο σέσκουλου αφήνοντας απ’ έξω την ουρίτσα. Τις τυλίγουμε όλες.
  6. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τους ψιλοκομμένους μίσχους και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  7. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το σουρωμένο ζουμί, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν, να γίνουν σάλτσα.
  8. Πριν πήξει εντελώς, προσθέτουμε τις τυλιγμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 - 4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Σερβίρουμε τις γαρίδες σκέτες με ούζο ως μεζέ ή με ένα λευκό πιλάφι ως φαγητό.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών