ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστά αβοκάντο με σαλάτα καβουριούΓεμιστά αβοκάντο με σαλάτα καβουριούΚουκουνάρι, σταφίδα και 3 λογιών μυρωδικά χρησιμοποιούμε στη γέμιση. Γεμίζουμε ό,τι είδους λαχανικά θέλουμε, αλλά η ποικιλία θα δώσει γεύση και στο ρύζι, αφού κρατάμε την ψίχα τους και την ανακατεύουμε στη γέμιση.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα γεμιστά πολίτικα, βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
  2. Κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά με το κοτσάνι από όλα τα λαχανικά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους. Από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια.
  3. Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών, καλύτερα σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαχαιράκι ή στον πολυκόφτη, αλλά για λίγο, ίσα ίσα να ψιλοκοπούν και να μην πολτοποιηθούν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψίχα από τα λαχανικά, μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε όλα τα λαχανικά με τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 εκ. από το χείλος (για το ρύζι που θα φουσκώσει).
  6. Σκεπάζουμε όλα τα λαχανικά με τα καπάκια τους.
  7. Τη γέμιση που περίσσεψε τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί. Βάζουμε και τις κομμένες πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά, προσθέτουμε 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  9. Ελέγχουμε δοκιμάζοντας το ρύζι και, αν δεν είναι εντελώς βρασμένο, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό ακόμη, ζεστό, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα τα γεμιστά να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών