ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστά ελληνικά και σιναΐτικα από τα χέρια Βεδουίνων και μοναχών του ΣινάΓεμιστά ελληνικά και σιναΐτικα από τα χέρια Βεδουίνων και μοναχών του Σινά
40' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1 - 2 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε τα σκληρά από το εσωτερικό των κολοκυθολούλουδων καθώς και τα πράσινα φυλλαράκια που είναι γύρω από το μίσχο.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη βάση και την ουρά, τα χαράζουμε από πάνω ώς κάτω μόνο μέχρι το κέντρο τους.
  4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις για να γίνουν εύκαμπτα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, οπότε αφαιρούμε τις στιβάδες των κρεμμυδιών για να τις γεμίσουμε.
  5. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κρεμμυδιών και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το ρύζι, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ανάλογο αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Γεμίζουμε τα λουλούδια με κουταλάκι. Δεν σφίγγουμε τη γέμιση για να μη μείνει άβραστο το ρύζι. Πιάνουμε τις άκρες των λουλουδιών και τις στρίβουμε λίγο για να μην ανοίξουν.
  8. Τα βάζουμε στο ταψί.
  9. Γεμίζουμε και τα αμπελόφυλλα, τα τυλίγουμε, σχετικά χαλαρά, και τα βάζουμε πλάι στα λουλούδια.
  10. Παίρνουμε τις στιβάδες του κρεμμυδιού, βάζουμε στην άκρη από κάθε μία μια γερή κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε και βάζουμε δίπλα στα άλλα γεμιστά.
  11. Περιχύνουμε τα γεμιστά με 1 1⁄2 φλιτζάνι νερό, την ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180° C να ψηθούν.
  12. Τα γεμιστά σερβίρονται ζεστά, χλιαρά και κρύα.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών