![Φασολάκια λαδερά, φουρνιστά, με όλα τα υλικά από την αρχή στο ταψί](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/09/fasolakia-ladera-foyrnista-me-ola-ta-ylika-apo-tin-archi-sto-tapsi-gastronomos-420x560.jpg?v=1694518505)
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γίγαντες με μάραθα γιαχνί, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, τους γίγαντες, το φασκόμηλο και μπόλικο νερό να τους υπερκαλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατίζουμε και τους στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μάραθα, το γλυκό και καυτερό μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ξύσμα και τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο, τον δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μοιράζουμε τους γίγαντες με τα μάραθα στα πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με το μείγμα από τα ντοματίνια και τον δυόσμο.
Λευκά και ροζέ κρασιά που μας αρέσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.