40'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1 κιλό
Τραγανό μείγμα με καρύδια
Γκρανόλα
Διαδικασία
Τραγανό μείγμα με καρύδια
- Για τη γκρανόλα με φράουλες, στο μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα του μπολ. Χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Πλάθουμε μικρές μπουκιές από τη ζύμη που ετοιμάσαμε, τις αραδιάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.
Γκρανόλα
- Απλώνουμε τη βρώμη σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
- Σε ένα ευρύχωρο βάζο που να κλείνει καλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά: τις ψημένες μπουκιές, τη βρώμη, την κουβερτούρα, τα ξερά φρούτα και την κανέλα. Διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.
- Υπολογίζουμε περίπου 100 γρ. από την γκρανόλα για κάθε μερίδα.
- Σερβίρουμε τη γκρανόλα με ξερά φρούτα, γιαούρτι ή γάλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.