10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σπιτική γκρανόλα

Για το μπολ

Διαδικασία

Σπιτική γκρανόλα

  1. Για να φτιάξουμε γκρανόλα, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο.
  4. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.

Μπολ

  1. Χτυπάμε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, τις 2 κουτ. σούπας μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κουτ. σούπας σπιτική γκρανόλα.
  3. Μοιράζουμε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κουτ. σούπας μέλι.
  4. Πασπαλίζουμε με κανέλα και με καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών