
10'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη σπιτική γκρανόλα
Για το μπολ
Διαδικασία
Σπιτική γκρανόλα
- Για να φτιάξουμε γκρανόλα, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο.
- Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.
Μπολ
- Χτυπάμε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, τις 2 κουτ. σούπας μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κουτ. σούπας σπιτική γκρανόλα.
- Μοιράζουμε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κουτ. σούπας μέλι.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και με καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.