ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα με κακάο και φρούταΚρέμα με κακάο και φρούτα
20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σπιτική γκρανόλα

Για το μπολ

Διαδικασία

Σπιτική γκρανόλα

  1. Για να φτιάξουμε γκρανόλα, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο.
  4. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.

Μπολ

  1. Χτυπάμε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, τις 2 κουτ. σούπας μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κουτ. σούπας σπιτική γκρανόλα.
  3. Μοιράζουμε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κουτ. σούπας μέλι.
  4. Πασπαλίζουμε την γκρανόλα με κανέλα και με καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Μυστικά

  • Για το μπολ: Βάζουμε πάντα το γιαούρτι (ή υλικά που μπορεί να βγάλουν υγρά) στη βάση του μπολ και από πάνω σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά ώστε τα πιθανά υγρά του γιαουρτιού να μην μαλακώσουν τη γκρανόλα, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Τα ανακατεύουμε λίγο πριν τα καταναλώσουμε και τα απολαμ- βάνουμε φρέσκα και τραγανά.
  • Για τη σπιτική γκρανόλα: Ετοιμάζουμε μεγάλες ποσότητες και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο μπολ, καλύτερα στο ψυγείο στις μεγάλες ζέστες. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε πάντα μια θρεπτική και νόστιμη βάση για το πρωινό ή το δεκατιανό μας.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών