5' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Σπιτική γκρανόλα

Μπολ

Διαδικασία

  1. Σπιτική γκρανόλα
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.
  3. Για το μπολ
  4. Χτυπάμε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, 2 κ.σ. μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κ.σ. σπιτική γκρανόλα. Μοιράζουμε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κ.σ. μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών