10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για το γκρέιβι γαλοπούλας, σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα εντόσθια, το κρεμμύδι, το σέλερι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Στραγγίζουμε τα εντόσθια, πετάμε το κρεμμύδι, το σέλερι και κρατάμε το ζωμό, στον οποίο προσθέτουμε τα υγρά από το ψήσιμο της γαλοπούλας.
  3. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα ξερά υπολείμματα από το ταψί, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά 3 - 4 κουτάλες της σούπας από το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών