ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣγλυκό κουταλιού κυδώνιΓλυκό κουταλιού κυδώνι σε δύο εκδοχές Η κυρία Ελένη Φίλη-Νιότη, αρχόντισσα Πολίτισσα, παλαιάς κοπής, μας έδωσε τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού κολοκύθα. Με λίγα, απλά βήματα (και χωρίς να χρησιμοποιήσει ασβέστη) μεταμορφώνει το χειμωνιάτικο λαχανικό σε ένα φίνο γλυκό. Η γεύση της κολοκύθας ταιριάζει γάντι με την κανέλα και τα καρύδια.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό του κουταλιού κολοκύθα με κανέλα, ξεκινάμε βάζοντας από το προηγούμενο βράδυ σε μια μεγάλη κατσαρόλα την κολοκύθα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, κλείνουμε με καπάκι και την αφήνουμε όλη τη νύχτα να βγάλει τα υγρά της.
  2. Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και η κολοκύθα να μελώσει.
  3. Ελέγχουμε τακτικά και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου υγρό μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αν χρειαστεί, σείουμε την κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε (για να μη διαλυθεί η κολοκύθα).
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σκορπίζουμε τα καρύδια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 104.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών