30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 30'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γλυκό του κουταλιού κολοκύθα με κανέλα, ξεκινάμε βάζοντας από το προηγούμενο βράδυ σε μια μεγάλη κατσαρόλα την κολοκύθα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, κλείνουμε με καπάκι και την αφήνουμε όλη τη νύχτα να βγάλει τα υγρά της.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και η κολοκύθα να μελώσει.
- Ελέγχουμε τακτικά και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου υγρό μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αν χρειαστεί, σείουμε την κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε (για να μη διαλυθεί η κολοκύθα).
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 104.