ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανάΓλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και κρέμα
40' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό ψυγείου με σαντιγί και σαβαγιάρ καβουρδίζουμε τα φουντούκια στον φούρνο, στους 160°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και το ποτό (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά ο καφές.
  4. Βουτάμε στο μείγμα γάλακτος-καφέ τα μισά σαβουαγιάρ ένα ένα, για περίπου 3 δευτερόλεπτα, και τα στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις περίπου 32 x 24 εκ., έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας. Αν χρειαστεί, κόβουμε μερικά σαβουαγιάρ για να καλύψουμε τυχόν κενά.
  5. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σκορπίζουμε τα μισά καβουρδισμένα φουντούκια και απλώνουμε και τη μισή σαντιγί.
  6. Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στο μείγμα γάλακτος-καφέ και τα στρώνουμε πάνω από τη σαντιγί.
  7. Από πάνω τους απλώνουμε όλη την υπόλοιπη σαντιγί.
  8. Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή 1 βράδυ.
  9. Πριν σερβίρουμε, σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα φουντούκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών