5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φρουτάλια από την Άνδρο, αρχικά κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο και την πατάτα σε λεπτές ροδέλες.
- Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε μαζί σε ένα τηγάνι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ίσα να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το τυρί της αρεσκείας μας.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και το απλώνουμε ώστε να πάνε τα αυγά παντού.
- Σιγομαγειρεύουμε τη φρουτάλια μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄- 12΄.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να την ψήσουμε και στον φούρνο, ώστε να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.