Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αστέριος Κουστούδης μας ετοιμάζει ομελέτα με σπαράγγια και φέτα και σαλάτα με ψητά σπαράγγια, ελιές και ντοματίνια. 

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για τη σαλάτα

Για τη σος

 *  Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο executive chef στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George.

Διαδικασία

  1. Σος: Σε ένα σκεύος χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  2. Ομελέτα: Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μισά σπαράγγια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος). Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τις ελιές και σιγοψήνουμε μέχρι να δέσουν τα αυγά και να γίνει η ομελέτα.
  3. Σαλάτα: Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα αλείφουμε καλά και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε ένα κομμάτι από την ομελέτα, μερικά από τα ψητά σπαράγγια και τη σαλάτα.
  4. Στο ποτήρι μας: Ημίξηρα αρωματικά κρασιά όπως Μοσχάτο, αφρώδη από Ντεμπίνα, Sauvignon.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών