ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαβουροσαλάτα Bloody MaryΚαβουροσαλάτα Bloody Mary
Η καβουροσαλάτα του Λαζάρου Η καβουροσαλάτα του Λαζάρου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε σε μια πιατέλα ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό τσέρκι και γεμίζουμε με την καβουροσαλάτα, για να της δώσουμε σχήμα και να κάνουμε εντυπωσιακό το σερβίρισμα.

Η καβουροσαλάτα του Λαζάρου Η καβουροσαλάτα του Λαζάρου

Στολίζουμε με τις ροδέλες λαχανικών όπως φαίνεται στην τελική φωτογραφία και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα σαλατικών.

Η καβουροσαλάτα του Λαζάρου

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Βάζουμε σε μια πιατέλα ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό τσέρκι και γεμίζουμε με την καβουροσαλάτα, για να της δώσουμε σχήμα και να κάνουμε εντυπωσιακό το σερβίρισμα.
  3. Στολίζουμε με τις ροδέλες λαχανικών όπως φαίνεται στην τελική φωτογραφία και σερβίρουμε την καβουροσαλάτα.
  4. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα σαλατικών.

Μυστικά

* Κονσέρβες με ψίχα καβουριού βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τις κονσέρβες θαλασσινών. Μας αρέσουν περισσότερο οι κονσέρβες ψυγείου (π.χ. της εταιρείας Καλλονή, προϊόν Ινδονησίας), καθότι έχουν μεγαλύτερα κομμάτια καβουρόψιχας με πιο ζωηρή, «φρέσκια» νοστιμιά. Υπάρχει και καβουρόψιχα ελληνική, που κυκλοφορεί με την επωνυμία Aegean Gourmet

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών