20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).
  2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας πού και πού. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο.Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 45 λεπτά.
  4. Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αναμειγνύουμε την άχνη με την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα άχνης-κανέλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε το γλυκό προτού σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών