
20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30x20 εκ.
- Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλίνες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε την μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.