ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρι τηγανητό σε κουρκούτι μπίρας, με πεντανόστιμη φακοσαλάταΚαλαμάρι τηγανητό σε κουρκούτι μπίρας, με πεντανόστιμη φακοσαλάτα
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμάρια γιουβέτσι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
  6. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  7. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  8. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια.
  9. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  10. Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμάρια γιουβέτσι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών