30' προετοιμασία
1 ώρα και 3' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 33'

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρυδόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν - μετά από κάθε υλικό που βάζουμε, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.

Σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας λίγο στην αρχή, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και το αποσύρουμε.
  3. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι ζεστό.
  4. Όπως σε όλα τα σιροπιαστά, αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι, πριν σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών