
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 3' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 33'
Υλικά
Μερίδες: 12Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καρυδόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν - μετά από κάθε υλικό που βάζουμε, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας λίγο στην αρχή, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και το αποσύρουμε.
- Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι ζεστό.
- Όπως σε όλα τα σιροπιαστά, αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι, πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.