1 ώρα προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Για την καρυδόπιτα

Για το γλάσο

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια

Διαδικασία

  1. Καρυδόπιτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170° C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
  5. και αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  7. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει πριν τη γλασάρουμε.
  8. Την ξεφορμάρουμε και την βάζουμε σε πιατέλα.
  9. Γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, ανακατεύοντάς την ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει όλη) ή σε μπεν μαρί.
  10. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  11. Αφήνουμε το γλάσο κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει λίγο πιο πυκνό και με αυτό περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα.
  12. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε το γλάσο να σταθεί περισσότερη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς και να το απλώσουμε επάνω στο γλυκό με μια σπάτουλα.
  13. Ζαχαρωμένα καρύδια: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.
  14. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν.
  15. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε τα καρύδια σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  16. Με αυτά συνοδεύουμε την καρυδόπιτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών