ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦουσκωτά στρογγυλά πρέτσελΦουσκωτά στρογγυλά πρέτσελ
15' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 φραντζόλα ψωμί

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καστανόψωμο αρχικά βάζουμε μέσα στη λεκάνη του ζυμώματος (ή του μίξερ) όλα τα υλικά εκτός από τα κάστανα, τα κουκουνάρια και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό χλιαρό και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή. Χρειάζεται καλό και επίμονο ζύμωμα.
  3. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε να απορροφηθεί.
  4. Ανοίγουμε με τις παλάμες τη ζύμη να γίνει μακρόστενη και πλακέ.
  5. Σκορπίζουμε πάνω τα κάστανα κομμένα στα δύο και τα κουκουνάρια και την τυλίγουμε ρολό.
  6. Τη βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή στο ταψί της κουζίνας, που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  7. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει, να γίνει διπλό.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  9. Αλείφουμε το καστανόψωμο με χλιαρό γάλα, το τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα ξύλο από σουβλάκι και το ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα.

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα, που θα τα φτιάξετε μόνοι σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε και έτοιμα άγλυκα που πωλούνται σε πακετάκια μέσα σε κενό αέρος στα σούπερ μάρκετ. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα υπέροχα κάστανα γλασέ. Αυτά θα δώσουν γλύκα και επισημότητα στο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Σπιτικό ψωμί».

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών