ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑφράτο κέικ λεμονιού με γλάσοΑφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο
15' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 23'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεκάκια-λάβα λεμόνι, πρώτα ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
  7. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
  8. Βάζουμε τα μάφιν σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για περίπου 8 λεπτά.
  9. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφού περάσουμε σιγά-σιγά ένα μαχαίρι ανάμεσα στα κέικ και τη φόρμα.

Μυστικά

Δεν τα ψήνουμε πολύ, γιατί θέλουμε το κέντρο τους να είναι ρευστό. Αν όμως ξεχαστούμε και τα αφήσουμε παραπάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς θα είναι κανονικά κέικ χωρίς ρευστό κέντρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών