Ένα ιδιαίτερο, πικάντικο φαγητό, στο οποίο όμως μπορείτε να μετριάσετε την ένταση μειώνοντας ή παραλείποντας τους κόκκους πιπεριού.

25' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
  2. Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και τη µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της. Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον κουρκουµά και ανακατεύουµε καλά. Μαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να σκουρύνει το µείγµα.
  3. Προσθέτουµε το κοτόπουλο στο σκεύος και ανακατεύουµε για να καλυφθούν όλα τα κοµµάτια οµοιόµορφα από το µείγµα µπαχαρικών. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, και προσθέτουµε το γάλα καρύδας σε κουταλιές της σούπας για να το ενσωµατώσουµε. Προσθέτουµε τους βλαστούς µπαµπού, τους κόκκους πιπεριού σε τουλπάνι, το λάιµ και τα φύλλα βασιλικού, και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούµε το τουλπάνι µε τους κόκκους πιπεριού και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε µε ρύζι.
  4. * Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών