25'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την συνταγή με κίτρινο κάρι με κοτόπουλο και κόκκους πιπεριού, βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
- Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και τη µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
- Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον κουρκουµά και ανακατεύουµε καλά. Μαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να σκουρύνει το µείγµα.
- Προσθέτουµε το κοτόπουλο στο σκεύος και ανακατεύουµε για να καλυφθούν όλα τα κοµµάτια οµοιόµορφα από το µείγµα µπαχαρικών. Μαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, και προσθέτουµε το γάλα καρύδας σε κουταλιές της σούπας για να το ενσωµατώσουµε.
- Προσθέτουµε τους βλαστούς µπαµπού, τους κόκκους πιπεριού σε τουλπάνι, το λάιµ και τα φύλλα βασιλικού, και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούµε το τουλπάνι µε τους κόκκους πιπεριού και σερβίρουµε.
- Συνοδεύουµε το κοτόπουλο με κίτρινο κάρι και κόκκους πιπεριού µε ρύζι.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα