ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδαςΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας
20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια, κάνουμε ως εξής: Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσµο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο.
  2. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στην άκρη.
  3. Αλατοπιπερώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουµε από όλες τις πλευρές µε το αλεύρι.
  4. Για να µας φτάσει το αλεύρι, καλό είναι να το βάλουµε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουµε κουνώντας το πάνω από το κοτόπουλο.
  5. Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, προτιµότερο αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και το κοτόπουλο.
  6. Το σοτάρουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  7. Σβήνουµε µε το κρασί και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά, έως ότου εξατµιστεί το αλκοόλ.
  8. Προσθέτουµε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, µετριάζουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραµείνει ζουµερό.
  9. Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφήνουµε για 2 - 3 λεπτά να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουµε το γιαούρτι µε τα µπαχαρικά και ανακατεύουµε απαλά να ενσωµατωθεί.
  10. Σκορπίζουµε τα φουντούκια (ή τα φιστίκια), αν τα βάλουµε, και σερβίρουµε µε πιλάφι µε σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών