
20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια, κάνουμε ως εξής: Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσµο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουµε από όλες τις πλευρές µε το αλεύρι.
- Για να µας φτάσει το αλεύρι, καλό είναι να το βάλουµε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουµε κουνώντας το πάνω από το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, προτιµότερο αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και το κοτόπουλο.
- Το σοτάρουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουµε µε το κρασί και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά, έως ότου εξατµιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουµε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, µετριάζουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραµείνει ζουµερό.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφήνουµε για 2 - 3 λεπτά να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουµε το γιαούρτι µε τα µπαχαρικά και ανακατεύουµε απαλά να ενσωµατωθεί.
- Σκορπίζουµε τα φουντούκια (ή τα φιστίκια), αν τα βάλουµε, και σερβίρουµε µε πιλάφι µε σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.