30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την πέστροφα
Για τα μανιτάρια
Για την κρέμα ούζου
Διαδικασία
Για την πέστροφα
- Για να ετοιμάσουμε το κλαμπ σάντουιτς με πέστροφα και κρέμα ούζου κάθε συσκευασία καπνιστής πέστροφας περιέχει 2 φιλέτα, άρα έχουμε 4 φιλέτα συνολικά.
- Κόβουμε κάθε φιλέτο πέστροφας στη μέση και περιχύνουμε τα κομμάτια με το λεμονοχυμό.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τα μανιτάρια
- Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε τις φέτες μανιταριών σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, το σχοινόπρασο (ή το φρέσκο κρεμμυδάκι) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα ούζου
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για την κρέμα ούζου.
Για το σερβίρισμα
- Αλείφουμε όλες τις φέτες του ψωμιού με την κρέμα ούζου.
- Σε 4 από τις φέτες μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών και από πάνω βάζουμε 4 κομμάτια πέστροφας.
- Σκεπάζουμε με άλλες 4 φέτες ψωμιού (με την αλειμμένη πλευρά προς τα πάνω) και ακουμπάμε τα υπόλοιπα κομμάτια πέστροφας.
- Σκεπάζουμε με τις τελευταίες 4 φέτες ψωμιού (με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω), πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι τα «τρίπατα» σάντουιτς και κόβουμε το καθένα χιαστί σε 4 κομμάτια.
- Στερώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε.
Μυστικά
Για ένα επίσημο τραπέζι ή μπουφέ σερβίρουμε ως εξής: διαλέγουμε μικρά ψωμάκια για καναπέ ή μικρές φρυγανίτσες ή μικρά παξιμαδάκια, τα αλείφουμε με την κρέμα ούζου, μοιράζουμε το μείγμα μανιταριών (ψιλοκομμένο) και βάζουμε από πάνω από μία φετούλα καπνιστής πέστροφας. Διακοσμούμε με μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι), φυλλαράκια άνηθου ή με 1/2 κουτ.γλυκού αυγά σολομού (μπρικ) για κάθε καναπεδάκι.Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.