Εναλλακτικό, πεντανόστιμο και χωρίς καν να χρειαστεί να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πέστροφα

Για τα μανιτάρια

Για την κρέμα ούζου

Διαδικασία

  1. Πέστροφα: Κάθε συσκευασία καπνιστής πέστροφας περιέχει 2 φιλέτα, άρα έχουμε 4 φιλέτα συνολικά.
  2. Κόβουμε κάθε φιλέτο πέστροφας στη μέση και περιχύνουμε τα κομμάτια με το λεμονοχυμό.
  3. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Μανιτάρια: Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  5. Βάζουμε τις φέτες μανιταριών σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, το σχοινόπρασο (ή το φρέσκο κρεμμυδάκι) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  6. Κρέμα ούζου: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για την κρέμα ούζου.
  7. Σερβίρισμα: Αλείφουμε όλες τις φέτες του ψωμιού με την κρέμα ούζου.
  8. Σε 4 από τις φέτες μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών και από πάνω βάζουμε 4 κομμάτια πέστροφας.
  9. Σκεπάζουμε με άλλες 4 φέτες ψωμιού (με την αλειμμένη πλευρά προς τα πάνω) και ακουμπάμε τα υπόλοιπα κομμάτια πέστροφας.
  10. Σκεπάζουμε με τις τελευταίες 4 φέτες ψωμιού (με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω), πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι τα «τρίπατα» σάντουιτς και κόβουμε το καθένα χιαστί σε 4 κομμάτια.
  11. Στερώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε.
  12. Συνοδεύουμε με: Φρέσκια πράσινη σαλάτα εποχής με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και λαδόξιδο με ελάχιστο μέλι και -γιατί όχι;- και με μια τηγανιά πατάτες.
  13. Συμβουλή: Για ένα επίσημο τραπέζι ή μπουφέ σερβίρουμε ως εξής: διαλέγουμε μικρά ψωμάκια για καναπέ ή μικρές φρυγανίτσες ή μικρά παξιμαδάκια, τα αλείφουμε με την κρέμα ούζου, μοιράζουμε το μείγμα μανιταριών (ψιλοκομμένο) και βάζουμε από πάνω από μία φετούλα καπνιστής πέστροφας.
  14. Διακοσμούμε με μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι), φυλλαράκια άνηθου ή με 1/2 κουτ.
  15. γλυκού αυγά σολομού (μπρικ) για κάθε καναπεδάκι.
  16. Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών