αφρώδες κρασί με μαρμελάδα ροδάκινο και λίγο χυμό λεμονιού για ισορροπία.
Ένα πανεύκολο, γιορτινό κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους μας. Για το Bellini Marmelady συνδυάζουμε σαμπάνια ή άλλο
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Υλικά
Τεμάχια: για 2 ποτάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοκτέιλ Bellini Marmelady, αρχικά, μοιράζουμε τη μαρμελάδα και τον χυμό λεμονιού σε δύο ψηλόλιγνα ποτήρια σαμπάνιας.
- Μοιράζουμε και το αφρώδες κρασί, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να διαλυθεί η μαρμελάδα.
- Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, το κοκτέιλ Bellini Marmelady, με ροδοπέταλα.
Μυστικά
Χρησιμοποιούμε μαρμελάδα παχύρρευστη κι όχι ζελεδοποιημένη γιατί δεν θα διαλυθεί εύκολα στο κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.