ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛιμοντσέλο (limoncello)Λιμοντσέλο (limoncello) Ένα πανεύκολο, γιορτινό κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους μας. Για το Bellini Marmelady συνδυάζουμε σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί με μαρμελάδα ροδάκινο και λίγο χυμό λεμονιού για ισορροπία.

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5'

Υλικά

Τεμάχια: για 2 ποτά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοκτέιλ Bellini Marmelady, αρχικά, μοιράζουμε τη μαρμελάδα και τον χυμό λεμονιού σε δύο ψηλόλιγνα ποτήρια σαμπάνιας.
  2. Μοιράζουμε και το αφρώδες κρασί, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να διαλυθεί η μαρμελάδα.
  3. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, το κοκτέιλ Bellini Marmelady, με ροδοπέταλα.

Μυστικά

Χρησιμοποιούμε μαρμελάδα παχύρρευστη κι όχι ζελεδοποιημένη γιατί δεν θα διαλυθεί εύκολα στο κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών