20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το κάρι, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  4. Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και τον δυόσμο και σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας.

Στο ποτήρι μας ένα Gewurztraminer.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών