20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κάρι, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και τον δυόσμο και σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας.
Gewurztraminer