20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Για την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κάρι, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και τον δυόσμο και σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας.
Gewurztraminer
Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα
Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι
Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα
Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές