15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κρόκο Κοζάνης, το κάρι, τον λεμονοχυμό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο, όπως είναι με τη μαρινάδα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε 100 ml νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  7. Συνοδεύουμε με αφράτο ρύζι και σαλάτα μπρόκολου.

Λευκά κρασιά με οξύτητα και άρωμα, χαρμάνια με Μοσχάτο-Ασύρτικο, Μαντινεία αλλά και Traminer.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών