Αν θέλουμε τα λαχανικά της συνταγής (σπαράγγια και κουκιά) πιο μαγειρεμένα, τα ζεματίζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο φαγητό καταπώς ορίζει η συνταγή.

15' προετοιμασία
12' παρασκευή
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο τηγανιά με σπαράγγια και κουκιά, βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε το μισό λάδι και το κοτόπουλο.
  2. Σοτάρουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κουκιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  4. Βάζουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως στεγνώσει το κοτόπουλο - το μπούτι δεν στεγνώνει τόσο εύκολα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την κάππαρη και τη μαντζουράνα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε με παξιμάδια.

Μυστικά

* Καθάρισμα σπαραγγιών Κόβουμε και πετάμε 2 - 3 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών, το σημείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τον κορμό των σπαραγγιών που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για να ξεφλουδίσουμε τα καρότα ή τις πατάτες, ώστε να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών