30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 20 τμχΔιαδικασία
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι και το ταχίνι.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε, με τον γάντζο, για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν έχουμε μια σφιχτή ζύμη, σταματάμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 ίσα μέρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό βρύσης. Διαλύουμε σε αυτό το μέλι.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το σουσάμι.
- Λαδώνουμε 2 - 3 μεγάλα ταψιά ή λαμαρίνες.
- Πλάθουμε κάθε μέρος ζύμης σε λεπτό κορδόνι, μήκους περίπου 20 εκ. Ενώνουμε τις άκρες κάθε κορδονιού σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
- Βουτάμε το κουλούρι πρώτα στο μπολ με το μέλι. Και μετά στο σουσάμι.
- Το ακουμπάμε στο ταψί ή τη λαμαρίνα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μέρη ζύμης. Φροντίζουμε να υπάρχει μια σχετική απόσταση ανάμεσα στα κουλούρια.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα. Βάζουμε ταυτόχρονα όλα τα ταψιά ή τις λαμαρίνες στον φούρνο.
- Ψήνουμε τα κουλούρια για 20 λεπτά.