Αποχαιρετούμε το χειμώνα και τα τελευταία κουνουπίδια με ένα φουρνιστό φαγητό για όλη την οικογένεια!

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

 

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζουμε το κουνουπίδι για 3 - 4 λεπτά.
  2. Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το τη μισή ποσότητα τυριού, τη μουστάρδα Maille dijon originale και ανακατεύουμε γρήγορα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το κουνουπίδι ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και το μπέικον.
  7. Ψήνουμε στους 180° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών