![Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/fasolakia-kai-arakas-giaxni-me-ambelofylla-gastronomos-420x560.jpg?v=1715597180)
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με λαχανικά, αρχικά βάζουμε το μοσχάρι με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει.
- Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον αρακά, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού, και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.