ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαπαρδέλες με μπέικον και κρέμα κουνουπιδιούΠαπαρδέλες με μπέικον και κρέμα κουνουπιδιού
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι, ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο) και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.
  4. Σερβίρουμε την κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι, ζεστή ή κρύα.

Μυστικά

Μπορούμε να γαρνίρουμε την κρεμώδη σούπα με μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης: πολτοποιούμε 1 φλιτζάνι στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, 2 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών