20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τις παπαρδέλες με μπέικον και κρέμα κουνουπιδιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με το μισό λάδι.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε το κουνουπίδι, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά λίγο από το ζεστό νερό που κρατήσαμε στην άκρη, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.
- Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα κουνουπιδιού, το κρασί, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε τις παπαρδέλες με μπέικον και κρέμα κουνουπιδιού, με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.