
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε 10 κρέπες και τις διπλώνουμε στα 4.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και κουνάμε το τηγάνι για να λιώσει.
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη και μόλις λιώσει κι αυτή, προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο.
- Όταν λιώσει το βούτυρο, σβήνουμε με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε να δέσουν τα υλικά σε μια παχύρρευστη καραμέλα, κουνώντας συνεχόμενα το τηγάνι για 1 λεπτό περίπου, και προσθέτουμε τις κρέπες.
- Περιμένουμε μισό λεπτό να μελώσουν μέσα στην καραμέλα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, τις γυρίζουμε να μελώσουν και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια, περιχύνοντας από πάνω το σιρόπι μας.