30'
προετοιμασία
2' μαγείρεμα
40'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 12'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις γαρίδες
Διαδικασία
Σούπα
- Για την κρύα πεπονόσουπα και γαρίδες με ρακή, πολτοποιούμε σε πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σούπα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Γαρίδες
- Ανακατεύουμε τις γαρίδες με το λάδι και το ποτό.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Τις αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε την κρύα σούπα σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.
Ένα παγωμένο τσίπουρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.