30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C, στη λειτουργία του αέρα.
  3. Απλώνουμε τα κυδώνια σε ένα ταψί που ιδανικά να τα χωράει στριμωχτά σε μία στρώση και τα περιχύνουμε με το μισό σιρόπι. Ψήνουμε για 40 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
  4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κυδώνια. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τη λουίζα και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών