20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί Νο 34-36

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ ή λεκάνη βάζουμε το 1/3 του αλεύρου, δηλαδή μισό κιλό, με τη μαγιά, το αλάτι και το γλυκάνισο.
  2. Προσθέτουμε λίγο- λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο, σφιχτό ζυμάρι.
  3. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 - 30 λεπτά.
  4. Ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντας με τη σειρά κρασί, λάδι και αλεύρι. Λίγο κάθε φορά και ξανά και ξανά μέχρι να ενσωματωθούν σταδιακά τα υλικά.
  5. Πρέπει να έχουμε ένα απαλό ζυμάρι. Αν είναι σκληρό, προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε μέσα τις σταφίδες, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  7. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την πιέζουμε με τις παλάμες να στρωθεί ομοιόμορφα. Πρέπει να είναι 1½ δάχτυλο ψηλή, γιατί στο ψήσιμο θα διπλασιαστεί.
  8. Πασπαλίζουμε το σουσάμι και χαράζουμε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
  9. Φουρνίζουμε τη λαγάνα και έπειτα από μισή ώρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C, μέχρι να ψηθεί εντελώς. Συνολικά ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών