Γλυκοφάγωτο και αρωματικό το ψάρι μας κι έτοιμο μέχρι να πεις… λαβράκι.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, μοιράζουμε τις ροδέλες καρότου, σε μία στρώση, και ακουμπάμε πάνω τους τα ψάρια.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το δυόσμο με το μαϊντανό.
  4. Περιχύνουμε τα ψάρια με το λεμόνι, το κρασί και το λάδι.
  5. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά εξωτερικά αλλά και στην κοιλιά τους, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτουμε το σκόρδο και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πακέτα, αλλά όχι πολύ σφιχτά, ώστε να βγαίνουν οι υδρατμοί.
  6. Βάζουμε τα «πακέτα» σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  7. Αν χρησιμοποιήσουμε 1 μεγαλύτερο ψάρι, θα το ψήσουμε για περίπου 30 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τα πακετάκια, τα μοιράζουμε στα πιάτα μαζί με τα καρότα και συνοδεύουμε με βραστή πατατοσαλάτα με μπόλικο μαϊντανό ή ψωμί της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών