ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το λαυράκι αρχίζουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, μοιράζουμε τις ροδέλες καρότου, σε μία στρώση, και ακουμπάμε πάνω τους τα ψάρια.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το δυόσμο με το μαϊντανό.
  4. Περιχύνουμε τα ψάρια με το λεμόνι, το κρασί και το λάδι.
  5. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά εξωτερικά αλλά και στην κοιλιά τους, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτουμε το σκόρδο και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πακέτα, αλλά όχι πολύ σφιχτά, ώστε να βγαίνουν οι υδρατμοί.
  6. Βάζουμε τα «πακέτα» σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  7. Αν χρησιμοποιήσουμε 1 μεγαλύτερο ψάρι, θα το ψήσουμε για περίπου 30 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τα πακετάκια, τα μοιράζουμε στα πιάτα μαζί με τα καρότα και συνοδεύουμε με βραστή πατατοσαλάτα με μπόλικο μαϊντανό ή ψωμί της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT