ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι από την Εύη ΒουτσινάΜαρμελάδα μανταρίνι από την Εύη Βουτσινά
15' προετοιμασία
1 μήνας αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 15'

Υλικά

Βάρος: 1-1½ λίτρο περίπου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λικέρ μανταρίνι, βάζουμε, σε γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά, τις φλούδες από τα μανταρίνια, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml).
  2. Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και κλείνουμε το βάζο.
  3. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ λ.χ., για 1 μήνα.
  4. Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Όταν περάσει ο μήνας στραγγίζουμε το υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600 ml. Βέβαια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο γούστο σας.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών