30'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Τεμάχια: 12-15Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μάφιν κάροτ κέικ, αρχικά στύβουμε καλά τα τριμμένα καρότα, πιέζοντάς τα μέσα σε ψιλό σουρωτό ή σε μια πετσέτα ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καρύδας και τον πουρέ μήλου.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τέλος το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαστική σπάτουλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12-15 φορμάκια για μάφιν (μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο ή σε ειδικό ταψάκι με θήκες για μάφιν), τα οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με ειδικές χάρτινες θήκες ψησίματος ή τα έχουμε απλώς λαδώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε, τα μάφιν κάροτ κέικ, να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.