ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan και ωμοφαγικό κέικ καρότου, χωρίς ζάχαρηVegan και ωμοφαγικό κέικ καρότου, χωρίς ζάχαρη!
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 12-15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν κάροτ κέικ, αρχικά στύβουμε καλά τα τριμμένα καρότα, πιέζοντάς τα μέσα σε ψιλό σουρωτό ή σε μια πετσέτα ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καρύδας και τον πουρέ μήλου.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τέλος το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαστική σπάτουλα.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12-15 φορμάκια για μάφιν (μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο ή σε ειδικό ταψάκι με θήκες για μάφιν), τα οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με ειδικές χάρτινες θήκες ψησίματος ή τα έχουμε απλώς λαδώσει και αλευρώσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε, τα μάφιν κάροτ κέικ, να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών