ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kέικ ανανά
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 12-15

Διαδικασία

  1. Στύβουμε καλά τα τριμμένα καρότα, πιέζοντάς τα μέσα σε ψιλό σουρωτό ή σε μια πετσέτα ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καρύδας και τον πουρέ μήλου.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τέλος το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαστική σπάτουλα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12-15 φορμάκια για μάφιν (μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο ή σε ειδικό ταψάκι με θήκες για μάφιν), τα οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με ειδικές χάρτινες θήκες ψησίματος ή τα έχουμε απλώς λαδώσει και αλευρώσει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών