Όλη η άνοιξη σε ένα παραδοσιακό πιάτο. Μαρούλι, σπαράγγια και φρέσκα κρεμμυδάκια συμμαγειρεύονται με την αρνίσια συκωταριά για μια λαχταριστή μαγειρίτσα.
Για τη μαγειρίτσα με σπαράγγια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με τη συκωταριά, ανακατεύοντας συχνά με κουτάλα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 200 ml νερό και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τότε προσθέτουμε τις αβρωνιές ή τα σπαράγγια, το μαρούλι και 250 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, να δέσει το φαγητό και να γίνει μια πηχτή σούπα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε, στη μαγειρίτσα με σπαράγγια, κατά το μαγείρεμα λίγο νερό επιπλέον.